Čačak – Nakon pauze od 100 dana fudbaleri Borca 1926 su ponovo na terenu. Plasmanom u viši rang takmičenja čačanske zebre danas su na stadionu pored Morave započeli pripreme za Prvu ligu Srbije. Na prozivku je pozvano 30 fudbalera većinom iz Čačka koji su ponikli u klubu kao i prvotimci iz prošle sezone.

Foto: RINA

„Na samom startu sezone pokazaćemo da smo spremni za put ka vrhu, da smo dostojni elitnog ranga takmičenja. Težak period je iza nas, najgore je prošlo, sada smo se uzdigli i jedinstveni smo u nameri da osvojimo prva četiri mesta koja nam omogućavaju ulazak u Super ligu”, kazao je Veljko Bogićević, kapiten čačanskih zebri.

U narednom periodu će fokus biti na omladinskoj školi kluba i ono što sledi je potpisivanje ugovora sa igračima.

„Od igrača koji su se pojavili u svlačionici mogu sigurno računati na 70 odsto, ovaj pripremni period će pokazati njihovu formu i na osnovu nje ćemo praviti selekciju, ali svako od njih je vredan pažnje i mislim da za ovu sezonu imamo dobar tim, a potpisivanje ugovora će uslediti u narednih 15 dana”, rekao je Vladimir Stanistavljević, sportski direktor i trener.

Šef stručnog štaba Borca naglasio je da su organizacione strukture i finansije sastavni deo kluba koje će na današnjom skupštini rešavati, kako bi postavili klub na zdrave noge.

„Večeras ćemo znati ko čini skupštinsko telo i upravni odbor kluba. Očekujemo sponzora u narednom periodu, vodimo neke pregovore, trenutno se finasiramo
od sredstva iz prethodne sezone”, naglasio je Stanisavljević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here