Ekipe  JKP Vodovod Čačak  od jutros  angažovane su na otklanjanju posledica velike havarije koja se dogodila  u noći između utorka i srede na magistralnom cevovodu , kod mosta na  Zapadnoj Moravi u Konjevićima, zbog čega su bez vode  ostali delovi  naselja na levoj obali reke  – viši delovi Preljine, Stančići, Baluga Ljubićska, Donja Trepča  i deo Mojsinja.

Očekuje se da će kvar biti saniran do sutra u popodnevnim satima kada će ova naselja dobiti vodu. Inače, ovo je najveća  havarija u poslednjih nekoliko decenija, izjavio je tehnički direktor JKP Vodovod Božidar Gavrilović i istakao da svi ostali korisnici imaju dovoljne količine  vode koja je hemijski i bakteriološki ispravna  za upotrebu.

“Došlo je do  lomljenja magistralnog cevovoda  prečnika 400mm , to je inače jedan od najvećih cevovoda u gradu, a polomljen je i cevovod za prepumpavanje fekalne kanalizacije  iz Ljubića.  U sredu smo imali velikih problema u vodosnabdevanju  najpre u gradu, a potom i u ljubiću .  Posle više pregledanja cevovoda ustanovili smo da je došlo do pucanja cevi u koritu Morave,  pa smo zatvorili vodu. Nepovoljna je situacija , pre svega u MZ Preljina  gde u višim zonama nema vode , a došlo je do značajnog smanjenja pritiska vode u svim naseljima na levoj obali Morave. Pokušali smo da prespojimo cevovod , pa smo primorani da preko  mosta na Moravi napravimo  neku  vrstu baj pasa, prespojima dva ispravna cevovoda od 400 mm i obezbedimo veću količinu vode u naseljima  na levoj obali reke i u mreži. U ovom trenutku imamo problem jer visinske zone nemaju vodu, problem je u Baluzi, Stančićima, Donjoj Trepči, delu Mojsinja. Voda ne može da dodje do pumpi, do rezervoara. Radovi izvodimo  danas , a radićemo i sutra i pokušaćemo da do subote u popodnevnim satima  pustimo vodu. Očekujemo potpunu normalizaciju u vodosnabdevanju u nedellju u jutarnjim satima”, izjavio je tehnički dorektor JKP Vodovod  Božidar Gavrilović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here