Na  području Čačka  u ovom trenutku na virus  korona  pozitivna je 21 osoba , kaže direktor čačanskog  ZZJZ  dr Aksentije Tošić. Naglašava da  se ovaj podatak iz sata u sat menja, kao i da je na području Moravičkog okruga mnogo više inficirano  virusom COVID 19. Dr  Tošić kaže da su sva istraživanja pokazala  da je  broj  inficiranih  mnogo veći od  broja  dijagnostikovanih. Generalno, epidemiološka situacija u Čačku je pod kontrolom,  tvrdi direktor ZZJZ  , ali je izričit  kada ističe da  moramo  biti disciplinovani.

Period od 23  dana,   kada je  virus  korona potpuno  bio eliminisan  sa  područja Moravičkog okruga  ponovo  je  zamenilo vreme , od 15. 16.  juna ,  sa  novim slučajevima  pozitivnih  na   virus  COVID 19. Poslednjih  dana  dnevno se registruju    od  dve  do  četiri  osobe   inficirane  virusom korona , kaže  dr Tošić.

Građani  Čačka  različito  komentarišu  povećnje broja  obolelih od virusa COVID 19. Reklo  bi se da su discilinovani , u  gradu se  sreće  sve više onih koji  nose  zaštitne maske i ne plaši ih  postojanje mogućnosi   da se pojavi  drugi talas epidemije izazvane  virusom korona.

Klinička  slika   pozitivnih  na  virus COVID 19  je kod  većine umerena, kod solidnog  broja  blaga , ima i asimptomatskih slučajeva  koji nemaju  nikakvu kliničku sliku ,ali  i onih koji su na granici za veštačku  respiraciju, kaže dr  Tošić. Dodaje da se građani masovno testiraju na  virus, da je  situacija pod kontrolom , odnosno  da  nije preteća.   ,,Plava  hala u Atenici, takozvana  kovid  bolnica i druge  ustanove u Čačku su spremne , ali mi nemamo  još uvek  tako dramatičnih situacija”,   kaže dr  Tošić. Radni  tim  za praćenje širenja virusa korona u Čačku  nije  rasformiran. Privremeno je  njegov rad stopiran , jer je  epidemiološka situacija  bila  dobra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here