U čačanskoj bolnici je smešteno 37 ležećih pacijenata, od kojih je kod 22 pacijenta potvrđeno prisustvo virusa, trenutno nema pacijenata priključenih na respirator.

S obzirom na veliki priliv pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, od kojih se u proseku pet dnevno zadrži na lečenju, apel da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici.

U Opštu bolnicu u Čačku stiglo je i instalirano pet novih kliničkih respiratora, kako bi se osnažili postojeći kapaciteti.

Svi sugrađani koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu se mogu javiti u prijemno – trijažnu ordinaciju Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9.

U ambulantama Doma zdravlja Čačak, juče je pregledano 128 febrilnih pacijenata, a nastavlja se testiranje brzim i PCR testovima.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid -19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here