Ministar prosvete Mladen Šarčević sa svojim timom uveliko diskutuje o mogućem uvođenju onlajn nastave od 1. septembra.

Republički krizni štab za suzbijanje kovida-19 narednih dana razmotraće mogućnost da nastava septembra ponovo bude onlajn.

„Već imam razrađene planove za starije osnovce, srednjoškolce i studente, sa njima neće biti problema. Mogli bismo da im uvedemo kombinovani nastavni režim u okviru kog bi deo gradiva učili od kuće, dok bi samo povremeno, podeljeni u grupe, dolazili u obrazovne ustanove“, kaže ministar prosvete.

Šarčević navodi da to još uvek nije bila tema na sednicama Kriznog štaba, ali da će tokom jula pokrenuti razgovor o onlajn nastavi na početku nove školske godine.

„Đaci od prvog do četvrtog razreda su veći problem, jer ne mogu sami da budu kod kuće i za njih moramo do 1. septembra da spremimo više nastavnih scenarija. Naš onlajn nastavni sistem poredim sa nemačkim i slovenačkim modelom i mislim da smo se dobro prilagodili na ovaj novi način rada“, rekao je Šarčević dodajući da je Ministarstvo prosvete ima dobru platformu i uslove da ponovo pokrene časove od kuće.

Lekcije za onlajn nastavu u novoj školskoj godinu već se snimaju i one će služiti onim đacima koji opravdano izostaju iz škole ili u slučaju da se zbog epidemije virusa korona škole ponovo prebace u onlajn režim rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here