Direktora Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Čačku Dr Aksentije Tošić rekao je da je od 10. juna do danas u Moravičkom okrugu dijagnostikovana bolest kod 91 osobe, i da je deo na bolničkom a deo na kućnom lečenju. Takođe, ima osoba koje nisu prošle kroz zdravstvni sistem, koje imaju veoma blagu formu bolesti ili ne znaju da su bolesni.

„U poslednjih 24 sata, smo dobili iz laboratorije `Vatreno oko`, 45 testova, a čekamo još 30, to nije ništa neouobičajeno zbog velikog priliva uzoraka. Sukcesivno ćemo dobijati u toku dana rezultate, za sada je pet pozitivnih. Poslednjih sedam dana svakog dana imamo od sedam, osam i devet novoobolelih, što ukazuje na to da je virus izuzetno aktivan. Shodno situaciji imamo ozbiljan priliv pacijenata u bolnicu”, rekao je dr Tošić.

Foto: GZS

Direktora Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Čačku Dr Aksentije Tošić

On je apelovao na sve građane Moravičkog okruga da se maksimalno pridržavaju svih propisanih mera. „Dve su najbitnije nošenje maski, jer zaista sprečavaju širenje bolesti i druga da pokušamo da držimo rastojanje od dva metra. Takođe, apelujemo da u narednim sedmicama velike manifestacije kao što su rođendani i svečanosti se odlože jer time ćemo dobiti da nemamo značajnih uvećanja pozitivnih osoba. Bolnički kapaciteti su ograničeni i ako imamo veliki broj pozitivnih, imamo zagušenja u zdravstvenim ustanovama”, rekao je dr Tošić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here