Izborna komisija grada Čačka dodelila  je uverenja izabranim kandidatima za odbornike u Skupštini grada i rešenja o dodeli mandata u budućem sazivu lokalnog parlamenta.

U odborničkim klupama u budućem sazivu lokalnog parlamenta u Čačku predstavnike će imati šest koalcija koje su nastupile na nedavno održanim lokalnim izborima.  Koalicija okupljena oko SNS  imaće  gotovo dvotrećinsku većinu, 54 odbornika, zatim lista SPS “Ivica Dačić- JS Dragan Marković Palma”  imaće devet odbornika, Nova Srbija, odnosno Narodni blok ima pet odbornika, četiri odbornička mandata osvojila je lista “Za Kraljevinu Srbiju, POKS, Monarhistički  front” i dva odbornika imaće Lista “Čačka je naš”.

“Sigurno da ćemo mi u narednim danima pregovarati sa parlamentarnim strankama o formiranju vlasti u našem gradu , a pre svega  to će zavisiti od stava koji će biti zauzet na višim instancama, kako budu bile instrukcije sa vrha stranke tako ćemo se i ponašati,”  ističe Aleksandar Maksimović, odbornik SNS.

“Lista SPS “Ivica Dačić JS – Dragan Marković Palma” osvojila je devet odborničkih mandata  što je tri puta više nego na prethodnim izborima. Ponudili smo gradjanima ono što je naša suština socijalne politike i odbili smo poverenje skoro 5.000 naših birača. Ako nas stranka koja je osvojila najviše mandata pozove, mi ćemo razgovarati” kaže Nemanja  Trnavac,  odbornik  sa liste SPS “Ivica Dačić JS – Dragan Marković Palma”.

“Nova Srbija je osvojila pet odborničkih mandata. Mi smo dobili rešenja, uspeli smo uprkos  neravnopravnim uslovima i medijskoj blokadi. To nas je koštalo  glasova  na izborima , ali u ovoj skupštini samo će Nova Srbija biti  jaka dostojanstvena opozicija”, ističe Miloš Marić, odbornik Nove Srbije.

” Grupa građana ” Čačak je naš ” je prošla težak period u kome smo istovremeno pravili organizaciju i pokušavali da sprovedemo kampanju koja bi približila naše planove i ciljeve u budućem delovanju u samoj predizbornoj kampanji.  Zahvaljujemo se građanima na poverenju i bez obzira što imamo samo dva odbornika, obećavamo da ćemo ono što smo predočili biračima zastupati kao da nas je mnogo više. Nije mi prvi put da se nosim sa političkim protivnicima kojih je mnogo više i koji su mnogo jači i neće se osetiti disbalans vladajućih odbornika i nas koji smo opozicija, rekao je Dragan Bisenić  odbornik GG” Čačka je naš”.

Izborna komisija grada Čačka je sve dobijene mandate sa izborne liste dodelila kandidatima po redosledu na izbornoj listi počev od prvog kandidata sa izborne liste

Zbog aktuelne epidemiološke situacijae I dodela mandata bila je nešto drugačija nego ranije, ali poruka odbornicima  je ista, da  brinu o interesima gradjan akoji sui m ukazali poverenje na izborima.

” Odbornicima želim da savesno i i odgovorno obavljaju dužnost odbornika i u naredne četiri  godine brinu o zajedničkim interesima grada Čačka i opravdaju poverenje birača”, poručila je odbornicima Kasija Vukajlović, predsednica GIK Čačak.

U skladu sa zakonom o lokalnim izborima rok za zakazivanje  konstitutivne  sednice  skupštine grada  je  15 dana od  proglašenja konačnih rezultata izbora, u ovom slučaju to je 7. Jul, a sednica mora  biti održana u roku od dva meseca. Tek potom će uslediti  formiranje   gradske vlasti, u skladu sa , kako reče predstavnik SNS, instrukcijama iz centrale stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here