Legendarni pevač narodne muzike Dobrivoje Topalović, koji je nedavno preminuo nakon kraće i teže bolesti, svojim pesmama ostavio je trag na prostoru cele bivše Jugoslavije. Zbog toga su se njegovi sugrađani organizovali i pokrenuli inicijativu kojom se predlaže da Čačak dobije ulicu, koja će nositi njegovo ime.

“Sakupilo se mnogo poštovalaca Topalovićeve muzike, koji su napisali zahtev i predali ga u opštinu, i sada se čeka odobrenje. Budući da je ceo Čačak obožavao Topalovića jer je uvek pozitivno govorio o svom gradu, nema sumnje da će čitav proces ubrzo biti gotov. On je bio organizator mnogih humanitarnih koncerata na kojima su pevali brojni pevači, a više puta je učestvovao u raznim akcijama”, kaže izvor za Nova.rs.

Ovim povodom pozvali smo pevačevog velikog prijatelja, harmonikaša Mišu Mijatovića, koji je potvrdio naša saznanja.

“Tačno je da je pokrenuta inicijativa građana. Ako je neko to zaslužio, onda je to naš Dobrivoje Topalović. Pored toga što je bio dobar čovek i muzičar, mnogo je bio vezan za svoj rodni kraj i nikada ga se nije stideo. I ja ću se angažovati da se procedura ubrza ukoliko bude bilo potrebno”, kaže Mijatović za Nova.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here