Nakon deset dana bez vode i velikih muka, Ivanjičani će sutra konačno dobiti tehničku vodu, jer je saniran kvar na cevovodu koji je onemogućavao normalno vodosnabdevanje za oko 20.000 meštana.

“Voda je konačno stigla do postrojenja, poplava je neke cevi odnela, a neke su danima bile pod vodom jer je reka promenila svoj tok. Ukoliko ne bude problema i drugih kvarova, do popodnevnih sati se očekuje da građani dobiju vodu”, izjavio je za RINU zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Međutim, ekipe će i narednih dana biti konstantno na terenu, jer postoji opasnost da najavljene padavine ponovo naprave havariju.

“Moramo u najkraćem mogućem roku da izgradimo zaštitne bedeme, jer ukoliko bi ponovo došlo do izlivanja vode, cevovod bi ponovo mogao da bude oštećen, što ne smemo da dozvolimo”, naglasio je Mitrović.

U opštini Ivanjica zabeleženi su i novi slučajevi korona virusa i povećan je broj prijema lica sa simptomima sličnim virusu, a nestašica vode otežavala je sprovođenje osnovnih epidemioloških mera. Na teritoriji cele opštine uvedena je vanredna situacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here