Srbija klizi u anarhiju i raspad države. Demokratija je umrla, izbori su laž do te mere da se ne zna ni prava izlaznost, a kamoli pravi rezultati, vlast lažira čak i broj novozaraženih i umrlih, kaže se u saopštenju lidera pokreta Dveri Boška Obradovića.

„Vlastodršcima i lekarima u Kriznom štabu više niko ne veruje niti bilo kome mogu biti autoritet. Građani su prepušteni sami sebi. U toku je slom kompletnog državnog aparata u kome više ne postoji niti jedna nezavisna državna institucija, a Narodnoj Skupštini i Vladi je istekao mandat još pre mesec dana. Ovo nije vreme za bilo kakve političke podele i ideološke razmirice. U tom smislu, pozdravljam formiranje ujedinjene srpske opozicije od svih političkih činilaca koji su bojkotovali izbore na svim nivoima, ali i to nije dovoljno. U najširi opozicioni front za opstanak države potrebno je da uđu i ugledni intelektualci, javne ličnosti i svi građani koji su protiv aktuelne vlasti, pa i oni među dosadašnjim pristalicama vlasti koji vide kuda vodi ovaj put kojim je vlast krenula. Potrebno nam je ujedinjenje kompletne opozicione javnosti oko pritiska na vlast da se dođe do prelazne, tehničke Vlade stručnjaka i potpuno novog Kriznog štaba koji bi se bavio zaustavljanjem daljeg širenja zarazne bolesti i saniranjem posledica po domaću privredu. Novi Krizni štab i nova, prelazna Vlada su pitanje spasa naroda i države. U ovoj prelaznoj Vladi treba da budu samo nestranački stručnjaci, bez bilo koga od lidera sadašnje vlasti i opozicije i njen zadatak, između ostalog, treba da bude oslobođenje medija i priprema uslova za slobodne i poštene izbore za devet meseci. Bez prelazne Vlade i slobode medija nema zaista demokratskih izbora, a onda neka bolji pobedi na izborima na kojima će svi slobodno moći da predstave svoj program, a građani slobodno da glasaju bez ikakvih dosadašnjih pritisaka i ucena”, kaže se u saopštenju.

Sutra će Dveri, na konferenciji za medije u Čačku, predstaviti predlog „Sporazuma između vlasti i opozicije o prevazilaženju aktuelne političke krize u Srbiji“, koji je pripremio Pravni tim Srpskog pokreta Dveri na čelu sa advokatom Majom Mitićem, članom Predsedništva Dveri.

„Bez novih i pravih pregovora između vlasti i ujedinjene srpske opozicije stvari će biti samo još gore i taj negativan scenario treba izbeći novim vanrednim izborima na svim nivoima, jer je neodrživa politička situacija da niti na jednom nivou parlamentarizma u Srbiji nema opozicije u skupštinama”, rekao je Boško Obradović u svom saopštenju.

GZS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here