Od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni biće otvorena privremena kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od korona virusa, a od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u sistem i biće ponovo bolnica za zaražene korona virusom, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

“To znači da se radi o ozbiljnoj kliničkoj slici i da su morali da ostanu na bolničkom lečenju. Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to”, rekao je Lončar.

Tokom vikenda, do ponedeljka, najveći teret što se prijema tiče podneće Zemunska bolnica i njoj će pacijenti moći da se javljaju danas od 14 sati.

Kako je rekao Lončar, ta bolnica imaće kovid prijemni trijažni centar. Ministar je dodao i da će sledeća bolnica koja će preći u Kovid sistem biti bolnica u Požarevcu. Takođe je rekao da treba napraviti novu reorganizaciju i preraspodeliti ljude da bi sistem funkcionisao, i apelovao je na građane da se pridržavaju svih mera.

Arena je proletos bila pripremljena kako bi zbrinula kovid pozitivne pacijente, ali njeni kapaciteti nisu bili iskorišćeni usled sve manjeg broja teških slučajeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here