Predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović na osnovu predloga Štaba za vanredne situacije doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije u tom gradu.

“Proglašava se vanredna situacija na teritoriji opštine Požega zbog epidemiološke situacije nastale ubrzanim širenjem virusa Covid-19 počev od 06.07.2020. u 06,00 časova”, saopšteno je iz opštinske uprave Požega.

Na današnjoj vanrednoj sednici donete su i naredbe o obaveznom nošenju zaštitnih maski u zatvorenom prostoru (u trgovinskim i drugim objektima, javnim i drugim ustanovama) i na zelenoj pijaci.

U ugostiteljskim i sličnim objektima ne mogu se organizovati muzičke, zabavne i druge manifestacije, proslave i porodična okupljanja.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata tako da radno vreme može početi najranije u 7 časova a završiti najkasnije do 20.00 časova.

Ograničava se broj osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge, uključujući i ugostiteljske, na broj kojim se obezbeđuje socijalna distanca od najmanje 2 metra.

U javnom prevozu (gradski, međugradski i taksi prevoz) obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Požega da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama.

Nalaže se pojačano pranje i dezinfekcija javnih prostora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here