Na današnjoj sednici Gradskog veća u  Čačku  većnici  su  između ostalog  prihvatili   izmene i dopune pravilnika o  kriterijumima za ostvarivanje prava  na sredstva za  vantelesnu oplodnju u ovoj  godini,  rešenje o postavljanju gradskog  pravobranioca u narednom  petogodišnjem periodu , kao i rešenje o  odobravanju  godišnjeg  programa i dodeli sredstava  za zadovoljenje  potreba i interesa građana u oblasti sporta u ovoj godini. Većnici  su doneli  i  program kvaliteta  vazduha za teritoriju grada Čačka za 2020.

Grad  čačak je  i do sada  vršio kontrolu kvaliteta  vazduha na četiri lokacije , rekao je  gradonačelnik Čačka Milun  todorović. Od sada je to i  zakonska obaveza. ,,Ta tradicija će se i u  budućnosti  nastaviti u skladu sa zakonom „ , kazao je  gradonačelnik i dodao  da  je  kvalitet  vazduha u Čačku  dobar.

Osim usvojenog programa  kvaliteta  vazduha  , gradski  većnici  prihvatili su  izmene i dopune pravilnika o  kriterijumima za ostvarivanje prava  na sredstva za  vantelesnu oplodnju u ovoj  godini, odnosno bio medicinski  podpomognutu  oplodnju. Za sredstva se može konkurisati samo uz pomoć dokumenta koji  izdaje  ustanova gde će bračni par obaviti  ovaj postupak , a  nije potreban izlazak pred komisiju kao što je  to do sada bio slučaj. ,, U Čačku  nema  ograničenja   kada se radi o godinama  starosti  i  broju  pokušaju  bračnog para da  dobije drugo dete” , rekla je dr  Slavica  Dragutinović, član  Gradskog  veća  zadužena za zdravstvo.

Na osnovu  jednog   od  donetih rešenja  na današnjoj  sednici   Gradskog  veća   na  mesto   gradskog   pravobranioca  u narednom  petogodišnjem periodu  ponovo će  biti   postavljena  Katarina  Novković .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here