Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vučić dobio više glasova nego sve Hrvatske stranke zajedno

post-title


U Hrvatskoj su završeni parlamentarni izbori, a pobedu je odneo HDZ. Na izbore je izašlo 46,1% Hrvata, odnosno nešto manje od 1,8 miliona. Zanimljivo, pobednik srpskih izbora, lista oko SNS-a, osvojio je blizu 2 miliona glasova, odnosno više nego sve Hrvatske stranke zajedno računajući i nevažeće listiće.

Foto: Index

Najveći gubitnik izbora je Bernardićev SDP koji će i dalje biti u opoziciji. Sa rezultatima je zadovoljan Miroslav Škoro, lider nacionalističkog Domovinskog pokreta. Ovaj pokret, čiji lider se zalaže sa prekopavanje Jasenovca, očekuje koaliciju sa HDZ-om.

Lider Srba u Hrvatskoj Milorad Pupovac ocenio je da su rezultati izbora i očekivani i iznenađujući.

"Bilo je vidljivo da se HDZ oporavlja zadnjih desetak dana, ali da će Restart koalicija proći ovako loše, to nije bilo vidljivo. U celini gledano imaćemo težak Sabor", ocenio je Pupovac, prenosi Hina.

Na pitanje hoće li SDSS ići u koaliciju s HDZ-om, Pupovac je odgovorio da će njegova stranka pričekati ukupne rezultate.

"HDZ je očuvao političku snagu u političkom životu koja mu pruža mogućnost da formira koaliciju", rekao je Pupovac i dodao kako SDSS u ovom trenutku ne razmišlja o postavljanju uslova HDZ-u, već isključivo o svojim izbornim rezultatima.

Pupovac je komentarisao i eventualnu saradnju s Domovinskim pokretom koji predvodi Miroslav Škoro.

"Bilo je mnogo njihovih kampanja protiv mene. Bilo je mnogo otrovnih poruka koje su poslane, ali pričekat ćemo što je realno moguće ulaziti u koaliciju ili ne", zaključio je Pupovac.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar