Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uspešan nastup biciklista BK Borac na drugom Kupu Srbije

post-title


Na drugom Kupu Srbije održanom u Beogradu u subotu, biciklisti Borca, senior Borca Marko Danilović i kadet Dejan Cogoljević osvojili druga mesta, dok je poletarac Stefan Vučićević ostvario pobedu.
Pobednik Kupa Srbije: Stefan Vučićević
U okviru medjunarodne kadetske trke Talenti Beograda i Evrope održan je i drugi Kup Srbije za sve kategorije. Trka je održana na kružnoj stazi Bulevarem Nikole Tesle na Novom Beogradu sa startom i ciljem ispred Palate Srbije. Najpre su kadeti vozili prvu etapu međunarodne trke Talenti Beograda i Evrope. Vozio se pojedinačni hronometar, jedan krug u dužini od 4km. Na startu je bilo 75 takmičara iz Bugarske, Rumunije, Madjarske, Bosne i Hercegovine, Srbije. Dejan Cogoljević osvojio je drugo mesto i izvojevao dobru poziciju za naredne etape. Druga etapa ove trke vožena je na istoj stazi posle programa Kupa Srbije. Vozilo se 17 krugova u ukupnoj dužini od 68km. Dejan Cogoljević je kontrolisao svoje konkurente tokom cele trke, ali četiri kruga pre kraja imao je pad. Tu je prilicno zaostao, ali u poslednjem krugu je sustigao glavnu grupu i u sprintu osvojio 12. mesto, a u generalnom plasmanu posle dve etape bio je treći. Seniori i juniori su vozili 24 kruga u ukupnoj dužini od 96km. U završetku trke odvojila se tri takmičara koji su pobedu odlučivali u sprintu. Ovaj put najbržio je bio Dušan Kalaba iz Invictabike iz Novog Sada, dok je Marko Danilović osvojio drugo mesto, a treći je bio Dušan Veselinović iz Partizana. Stefan Stefanović došao je u glavnoj grupi i bio plasiran među prvih deset takmičara, dok je Bogdan Milošević bio plasiran medju prvih 20 takmičara. Ekipno Borac je osvojio drugo mesto. Posle dve održane trke, Marko Danilović vodi u generalnom plasmanu pojedinaca, a ekipa Borca deli prvo mesto sa Metalcem iz Kraljeva. U kategoriji poletaraca, koji su vozili tri kruga u ukupnoj dužini od 12km, Stefan Vučićević iz Borca osvoji je prvo mesto, a Aleksa Blagojević i Bogdan Božović bili su plasiranu medju prvih deset takmičara. Ekipa Borca osvojila je prvo mesto, a posle dve održane trke, Stefan Vučićević vodi u generalnom plasmanu kao i ekipa Borca.
Drugo mesto za Marka Danilovića
Kadeti su u nedelju vozili treću etapu medjunarodne trke Talenti Beograda i Evrope na kružnoj stazi u Košutnjaku, 11 krugova po 6,3km, u ukupnoj dužini od 69,3km. Veoma teška staza istumbala je generalni plasman, tako da su pobedu ostvarili mađarski takmičari, a Dejan Cogoljević na kraju osvojio je deseto mesto. Ekipa Borca ovaj put bila je oslabljena jer nije startovao Boško Veličić, koji se oporavlja posle povrede zadobijene na trci u Bugarskoj. Sledeći nastup biciklisti Borca imaće na trećem Kupu Srbije u Subotici 18. jula.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar