Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Incidenti ispred skupštine: Demonstranti bacaju baklje na policiju, policija uzvraća suzavcem (FOTO)

post-title


Ispred Skupštine Srbije i večeras se nalaze građani nezadovoljni epidemiološkom situacijom i radom aktuelne vlasti. Deo demosntranata je ponovo izazvao nerede i probio ogradu oko parlamenta, a policija ih je oterala suzavcem. Kako dopisnik RTS-a iz Novog Sada javlja, večeras su kamenicama razbijena vrata na ulazu u RTV kao i ulaz u prostorije SNS-a u Stražilovskoj ulici.

Suzavac ispred skupštine

Demonstranti su večeras oko 20.30 ponovo izazvali nerede i probili ogradu oko Skupštine, ali ih je policija oterala suzavcem i potiskuje ih dalje od zgrade parlamenta. Reporterka RTS-a sa lica mesta javlja da su letele kamenice, dimne bombe. Čuju se pucnji. Demonstranti se kreću ka Trgu Nikole Pašića i Terazijama.
Građani su se okupili ispred Skupštine Srbije, gde je sinoć bilo više incidenata tokom protesta. Njih su dočekali policijski kordoni.
Pored lidera Saveza za Srbiju, njihovih pristalica, ispred skupštine se nalaze i desničari i "Suverenisti". Za sada nema incidenata, osim što je jedna grupa mladića sa crnim maskama izgurala predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, uz uvrede i psovke. Jedan čovek udario je Trifunovića nekakvom torbicom i raskrvario mu glavu. Kako javlja reporter RTS-a, demonstranti uzvikuju pogrdne parole protiv policije.
Povređen Sergej Trifunović
Povređen Sergej Trifunović
Okupljanje građana je, inače, počelo na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a obratio im se Janko Veselinović koji je pročitao četiri zahteva. Prvi zahtev je hitno imenovanje novog "depolitizovanog Kriznog štaba", a drugi se odnosi na funkcionere MUP-a i druge rukovodioce koji su "primenili brutalnu silu nad građanima koji su iskazali svoj revolt". Traži se i hitno puštanje uhapšenih građana i informacija o stanju povređenih, kao i objektivo izveštavanje RTS-a o zahtevima i protestima pobunjenih građana.
Demonstranti stigli do Skupštine Srbije
Demonstranti stigli do Skupštine Srbije
Na protestu su i Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić. Nakon obraćanja Veselinovića, demonstranti su došli do Skupštine Srbije.
Okupljanje građana ispred Filozofskog fakulteta
Okupljanje građana ispred Filozofskog fakulteta
Posle jučerašnje najave predsednika Vučića da će za vikend biti uvedena zabrana kretanja u Beogradu je počeo protest koji je potrajao do ranih jutarnjih sati. Deo demonstranata pokušao je da uđe u Skupštinu, došlo je do sukoba s policijom u kojem je povređeno više desetina ljudi na obe strane. Zapaljeno je nekoliko policijskih vozila, oštećena komunalna infrasturktura.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar