Lončar je rekao da su netačne tvrdnje mladića, koji je sinoć na protestu ispred Skupštine Srbije rekao za N1 televiziju da mu je otac umro u Zemunskoj bolnici, jer nije bilo respiratora.

Lončar je za TV Pink naveo da je tačno da je otac mladića koji je imao 71 godinu lečen u KBC Zemun, ali da je neistina da nije bilo respiratora.

“Bolnica Zemun od prvog momenta ima 75 respiratora i nikada u upotrebi nije bilo više od 30 mašina. Otac mladića je tretiran po svim standardima, bio je i na neinvaznoj i na invazivnoj terapiji… pokušano je sve ali na žalost nije dalo rezultate”, naveo je ministar.

On je naglasio da su ozbiljne optužbe iznesene na račun zdravstvenog sistema, koje su netačne.

Snimak mladića koji kaže da je na ulicu izašao zbog svog oca, koji je preminuo od korone, postao je viralan na društvenim mrežama a njegov komentar “Ćale, ovo je za tebe” postao je slogan demonstracija.

“Nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici i dan danas nisam dobio rezultate testova da je umro od korone, a na sva usta su pričali kako poklanjamo respiratore”, rekao je mladić.

Pojedini mediji objavili su danas da je mladić sa snimka Petar Đurić, sin slikara Ljubiše Đurića(71) iz Majdanpeka, koji je nedavno umro od korone.

Navode i to da je mladić kao srednjoškolac imao nasilničke ispade i da je u gimnaziji maltretirao profesora istorije Nebojšu Bazića, kome je mahao srednjim prstom ispred lica, uz uvredljive izraze.

Maltretiranje profesora snimao je mobilnim telefonom i kačio na internet.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here