Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sinoćnji skup demontsranata u Beogradu bio dobro organizovan i da je u njegovoj organizaciji bilo i upliva stranih službi.

“Ekstremisti desničarskih i profašističkih organizacija napali su Skupštinu Srbije, ušli u Skupštinu. Tako su izvršena najmanje dva teška krivična dela. Više sati bukvalno su napadali pripadnike policije, vređali ih kamenovali i udarali na sve načine”, rekao je predsednik.

“Taj skup bio je dobro organizovan i podbacio je deo naših bezbednosnih službi.Tu je bilo i kriminlanih i inostranih službi, ali to su naši unutrašnji zadaci. Policija je povratila kontrolu nad skupom, i rasterala demonstrante. Pet policijskih automobila je zapaljeno, par policajaca ima frakturu lobanje”, kazao je presednik.

“Nemam sumnje da su oni koji su radili na tome imali nameru da oslobe poziciju Srbije.Imamo samo podatke o nekim službama iz regiona”, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je komenatrišući najavu Jadranke Kosor da će tražiti iskjučenje SNS iz Evropske narodne partije, rekao da je u svim zemljama Evrope policija bila 10 puta brutalnija.

“Naša policja je ćutala i trpela, tek kada su zazeli objekat i gađali ih kamenicama, oni su reagovali. Interesantno mi je kako se uvek pronađu i da podrže najgore, i one koji kažu da su Hitlerovi simpatizeri samo da bi napakostili Vučiću. Gadosti koje sam pročitao u hrvatskim medijima samo pokazuju kolika je koordinacija u napadima na našu zemlju.”

Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here