Makron je dočekao Vučića u Jelisejskoj palati uz Republičku gardu. Podsećamo, Vučić je najavio razgovor sa Makronom kao veoma važan.

Govoriće se o više najaktuelnijih tema, od bilateralnih odnosa, EU puta Srbije, do pogleda na sveukupno uređenje Evrope i sveta.

Na objavljenim fotografijama na Vučićevom Instagram nalogu vidi se da su srpski i francuski kolega u dobrom raspoloženju tokom srdačnog dočeka.

U centru pažnje razgovora dvojice lidera iza zatvorenih vrata je dijalog Beograda i Prištine, a, kako je najavljeno, razgovaraće i o evropskom putu Srbije, bilateralnim odnosima dveju zemalja, pandemiji koronavirusa.

Posle sastanka dveju delegacija, usledila je radna večera, koju je Makron organizovao u čast predsednika Vučića.

Reč je o vrlo važnom susretu na kome će prdsednik Vučić sigurno tražiti podršku i razumevanje za srpske interese od predsednika Makrona, koji je više puta izjavio da Srbija i njen predsednik u njemu imaju iskrenog prijatelja.

Predsednik Vučić će sutra učestvovati na video-samitu posvećenom kosovskom pitanju koji je Makron organizovao zajedno sa nemackom kancelarkom Angelom Merkel.

Na samitu će učestvovati i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajcvak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Za nedelju 12. jula planiran je sastanak u Briselu predsednika Vućića sa Hotijem, a uz prisustvo Borela i Lajčaka.

B92

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here