Posle gotovo 30 godina kompletna proizvodnja Elsata iz Ljubića biće preseljna u Prislonicu. Proizvodnja  led reklamnih displeja biće organizovana u  objektu  površine 1700 kvadratnih metara.

“U ovom delu Evrope , na Balkanu ovo je prva fabrika koja proizvodi led ekrane. Objekat još nije potpuno završen , ali zbog obima posla koji je pred nama moraćemo i u ovim uslovima da počnemo da radimo, a prostor za proizvodnju je već pripremljen”, ističe vlasnik i direktor Elsata Dragan Stefanović.

U toku su završni  radovi   na  rekonstrukciji i adaptaciji prostora , a danas je počelo i  unošenje opreme.

“Ovde će se proizvoditi led ekrani koji imaju višestruku primenu, počev od  led bilborda, pa do primene u televizijskim studijima, na sportskim terenima kao semafori ili reklame pored terena, u tržnim centrima, prodavnicama”, objašnjava tehnički direktor Nemanja Savić .

“Pored proizvodnje u novom prostoru biće I završen I show room, gde će kupci moći da pogledaju I da zajednički dodjemo do rešenja za led ekrane koji su im potrebni za objekte. Ono što je zanimljivo, jested a kompletne led ekrane pravimo prema zahtevima kupaca”, kaže izvršni direkor firme Elsat Aleksandar Stefanović.

Elektronske komponente se nabavljaju u Kini, a dorada i finalizacija, sklapanje, projektovanje novih rešenja i kompletan servis proizvoda biće u novom pogonu u Prislonici .

“Napravili smo odličnu saradnju sa dobavljačima komponenti  koji su delom iz Kine, a delom iz Srbije. Ovde sve to sklapamo i pravimo proizvod. Deo proizvodnje smo dobili od  naših poslovnih partnera iz Kine i ovde smo uspeli da napravimo  proizvod vrhunskog kvaliteta  sa povoljnijom cenom nego da se nabavlja na Dalekom istoku”.

Vrednost investicije je oko 350 000 evra. Deo sredstava obezbeđen je iz kredita kod Fonda za razvoj, a deo su bespovratna sredstva.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here