Pretraga vesti

Jutka proglašen krivim i osuđen na 3 meseca zatvora

post-title


Milutin Jeličić Jutka, bivši čelnik opštine Brus, u Osnovnom sudu u Kruševcu proglašen je krivim za nedozvoljene polne radnje i osuđen na tri meseca zatvora. Iako je prethodno prisustvovao ročištu, nakon pauze se nije pojavio na izricanju prsude. Sud nije našao nikakve olašavajuće okolnosti jer je Jeličić do sada već osuđivan tri puta krivično uslovnim kaznama. Za krivično delo polno uznemiravanje sud smatra da tužilac nije pružio dovoljno dokaza, zapravo da iako je Marija Lukić veštacima - policajcima, davala drugi aparat sa porukama, to nije uzeto u obzir.
Tužilaštvo je za Jeličića tražilo jedinstvenu kaznu od sedam meseci zatvora za oba krivična dela, a Jutka smatra da mu se sve pakuje jer je reč o političkom procesu. Na ovu presudu Jeličić ima pravo na žalbu u roku od osam dana.
Osnovni sud je suđenje sproveo u skladu sa odlukom Grada Kruševca o proglašenju vanredne situacije i u skladu sa pravilima koje je sud doneo kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih i stranaka i sprečilo dalje širenje koronavirusa.
 
Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar