Asfaltirana je  Ulica Tihomira Matijevića u dužini od 350 metara, u postojećoj širini koja je u proseku 6,5 metara.

Radovi na rehabilitaciji saobraćajnice obuhvatali su frezovanje postojećeg asfalta, radi obezbeđenja prostora za dogradnju predviđenih slojeva za ojačanje postojeće kolovozne konstrukcije, zamenu oštećenih ivičnjaka i postavljanje novih, regulisanje postojećih šahti i slivnika, pripremu podloge za ugradnju nosećeg asfalta BNHS 22, debljine 7 cm, na mestima gde je to bilo predviđeno u skladu sa stanjem na terenu, odnosno u skladu sa izrađenom projektnom dokumentacijom i ugradnju habajućeg sloja AB 11 debljine 5 cm. Ugovorena vrednost radova iznosi 5.347.380,00 dinara sa PDV-om,  a izvođač radova je preduzeće „SVIN“ d.o.o. iz Gornjeg Milanovca.

Obišavši radove, predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je da se čak 9 ulica rehabilituje na gradskom području, što do sad nikad nije bio slučaj.

„Danas se završavaju radovi na Ulici Tihomira Matijevića, a na delu Ulice Ilije Birčanina juče je postavljen završni sloj asfalta. I pored borbe sa koronom, mi nastavljamo da radimo i gradimo, i plan koji smo imali za izgradnju ulica u gradu, lokalnih saobraćajnica i nekategorisanih puteva ćemo u ovoj godini i ispuniti. Naravno, moraćemo da pratimo izvršenje budžeta, s obzirom na to da su prihodi realno pali zbog ova tri meseca, a mi najviše prihoda dobijamo od poreza na zarade, ali ćemo svakako ispuniti sva ona naša obećanja koja smo dali građanima. Na nekim pozicijama ćemo smanjiti radove, ne mislim na ulice, već na izgradnju zatvorenog bazena, na primer, koji će verovatno sačekati narednu godinu. Ono što je značajno reći jeste da rehabilitacijom ulica koje nisu rađene u prethodnih trideset godina, mi dobijamo moderne saobraćajnice ovde u Gornjem Milanovcu, i nadam se da ćemo nastaviti istom dinamikom, uz pomoć Vlade Republike Srbije, izgradnju potpuno nove infrastrukture u narednim godinama, kao što smo i obećali, na teritoriji naše opštine“ – rekao je Kovačević i dodao da su planirana ulaganja, pored gradske, i u seosku putnu infrastrukturu.

Kovačević se dotakao i planova vezanih za Železničku ulicu: „Trebalo bi i Železničku ulicu da rekonstruišemo do samog kraja, ali moramo da sačekamo dok ne krenu radovi na kotlarnici za bio-masu i gas, kako bismo sve instalacije uspeli da provučemo ispod asfalta i zbog toga smo ove godine odustali od rekonstrukcije te ulice koja je u izuzetno lošem stanju. Ove godine ćemo je okrpiti, da bismo sačekali narednu godinu, kako bismo mogli da provučemo sve instalacije“, rekao je Kovačević i napomenuo  da se u ulicama koje se sada asfaltiraju, menjaju i sve instalacije koje se nalaze ispod asfalta, kako ne bi dolazilo do pucanja vodovodnih cevi, zagušenja kanalizacije i ostalih problema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here