– Sinoć je povređeno 14 policajaca, uhapšen he 71 huligan, a od početka nasilnih protesta povređeno je najmanje 130 policajaca koji su morali da potraže pomoć lekara – izjavio je Direktor policije Vladimir Rebić.

Kako je rekao na pres konferenciji u Palati Srbija, “imate priliku da vidite dokle ide ta razularenost mase koja je bacala flaše, kamenice, baklje pa čak i suzavac na policajce koji su telima branili zdanje Skupštine”.

– Bilans sinoćnjeg divljanja je 14 povređenih policajaca, 71 uhapšen huligan, međusobni sukobi samih ekstremista i huligana, kao i munjevita akcija policije u hapšenju osumnjičenog za dvostruko ubadanje nožem – rekao je on.

Kako je doado, “baš da se ne bi sutradan govorilo kako je policija reagovala”, uoči večeri je dao nalog načelniku Staniću da policija deluje krajnje uzdržano i da reaguje samo u krajnjem slučaju, ukoliko su policajcima ugroženi život i telo.

Rebić je podsetio da je reč o neprijavljenom protestu koji je eskalirao oko 21 čas kada su huligani policajce i zdanje Skupštine zasuli bakljama, kamenicama, pa čak i suzavcem.

On je relap o da je “policija telima štitila zdanje Skupštine pred brutalnim napadom i nezapamćenim nasiljem”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here