Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je danas prvih 29 rešenja o odobravanju subvencija od po 8.000 evra taksistima i prevoznicima za kupovinu novih automobila.

„Sada smo odobrili subvencije od 232.000 evra, a podneta su ukupno 1.442 zahteva prevoznika za kupovinu novih automobila, koji će biti obrađivani u narednom periodu. Odobravanjem subvencija želimo da podstaknemo kupovinu novih automobila koji ispunjavaju najviše ekološke standarde sa motorima “evro 6” ili hibridnih i električnih automobila, kako bi naši građani prvo dobili kvalitetniju i bezbedniju vožnju, a svi mi čistiji vazduh i kvalitetnije ekološko okruženje“, dodala je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da će prevoznici i taksisti sa rešenjima o subvenciji potpisati ugovore sa bankama ili lizing kućama o kupovini novih vozila, a da će im nakon toga u najkraćem roku biti uplaćena subvencija od 8.000 evra.

Na osnovu Uredbe o dodeli subvencija, taksisti i prevoznici su u obavezi da vozilo ne mogu da otuđe u naredne tri godine, a Ministarstvo će od sutra početi da obaveštava prevoznike o odobrenim subvencijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here