U okviru prvog upisnog roka, indeks Fakulteta tehničkih nauka u Čačku u 2020. godini steklo je 236 kandidata koji su polagali prijemni ispit za upis na neki od programa osnovnih akademskih studije.

Najviše kandidata 129, upisalo je studije Informacionih tehnologija, Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo 49, Mehatroniku 23, Inženjerski menadžment 21 i Preduzetnički menadžment njih 14. Od ukupnog broja upisanih zaključuje se da je više od 85 odsto, sada već studenata prve godine, odabralo Fakultet tehničkih nauka u Čačku kao prvu želju, a kao prednosti, pored dobre opremljenosti, navode posvećenost nastavnika i asistenata koji sa studentima rade u malim grupama. Prema navodima brucoša za čačanski FTN su se opredelili na osnovu iskustva svojih rođaka i poznanika koji su studirali na FTN.

– Posebno se radujemo kada vidimo da su na upis došli kandidati u pratnji roditelja koji su visoko obrazovanje stekli na Fakultetu tehničkih nauka. Ove godine obeležava se 45 godina postojanja Fakulteta i ovo je 46. generacija upisanih studenata. – kaže prodekan za nastavu dr Milan Plazinić.
Ovogodišnji upis, prijemni ispit, prijavljivanje na konkurs i pripremna nastava zbog aktuelne epidemiološke situacije odvijali su se u skladu sa preporučenim merama predostrožnosti, a većina predupisnih i administrativnih aktivnosti bila je elektronskim putem. Zbog sigurnosti kandidata i zaposlenih prijemni ispit je realizovan u dva termina. Fizičko prisustvo bilo je potrebno i prilikom upisa i preuzimanja indeksa, što je takođe, uz mere zaštite organizovano po danima u određenim terminima.

Datumi za konkurisanje za slobodna mesta i druge pojedinosti u okviru drugog upisnog roka biće dostupni u sekciji UPIS 2020.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here