Užice – Komemoracija povodom smrti nekadašnjeg gradonačelnika Užica, Saše Miloševića održana je danas u Gradskom kulutrnom centru. Okupili su se brojni prijatelji i kolege kako bi odali poslednju počast preminulom Miloševiću, koji je nakon toga sahranjen na groblju Sarića Osoje u krugu porodice.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković, je na Komemorativnom skupu istakao da poslednjih tri decenije nije bilo ni malo lako obavljati funkcije gradonačelnika, koja je čast ali i ogromna obaveza, i sa sobom nosi dosta stresnih situacija. Saša Milošević je dao sve od sebe da doprinese razvoju svog grada:

-Saradnici i sugrađani će Sašu pamtiti po tolerantnosti i otvorenosti za saradnju. U ljudima je uvek prepoznavao samo dobro. Takav je bio i na svom radnom mestu. Teško je pronaći reči kojima bi se mogla utešiti Sašina porodica, posebno njegova deca, njegove trojke koji su bili njegovo najveće bogatstvo. Njihovim uspesima se najviše i radovao. Budite ponosni što ste ga takovog imali, a on će kroz vas nastaviti da živi.

Sašine kolege u užičkom EPS-u ističu da je njegov profesionalni uspon dosta doprineo i radu firme, posebno u realizaciji značajnih projekata.

“Otišao je kada nam je bio najpotrebniji, doživeli smo veliki gubitak, ali moramo nastaviti dalje. Šta ostaje nakon Saše? Život vredan poštovanja i ostvareni radni rezultati ali ostaje još mnogo praznih neispisanih stranica, i iznad svega tuga”, rekao je Deaj Filipović, iz ED Užice.

Boban Perišić, načelnik Zlatiborskog upravnog okruga i bliski Sašin prijatelj je rekao da se u ovakvim trenucima ne mogu naći velike reči, postoje samo velika dela i veliki ljudi, a takav je bio Saša Milošević.

-Sećaćemo se Sašine veličine, gospodstva, dostojanstva, dobrote i iskrenosti. Tim svojim osobinama je plenio svakog dana i takvog ćemo ga i pamtiti.

Funkciju gradonačelnika Užica Saša Milošević je obavljao do 2012. do 2014. godine. Iza sebe je ostavio suprugu i troje dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here