U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom do 30 stepeni. Već u toku noći – kiša i zahlađenje.

Od petka se očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Prema prognozi RHMZ, danas posle podne očekuju se kratkotrajni pljuskovi i grmljavina, najniža temperatura biće od 13 do 18 stepeni, najviša od 26 do 30 stepeni, dok se u toku noći na severu očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i padom temperature u petak, 17. jula, sa severa i zapada do kraja dana proširiće se na veći deo zemlje, dok se lokalno očekuju obilnije padavine za kratak vremenski period.

Samo će se u petak na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati suvo i toplo vreme, najniža temperatura biće od 14 do 18 stepeni, najviša od 20 na severozapadu Vojvodine do 30 stepeni u Negotinskoj Krajini.

U subotu, 18. jula, biće promenljivo oblačno i sveže, mestimično s kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na istoku i jugoistoku, najniža temperatura biće od 13 do 18, najviša od 19 do 24 stepena, uz lokalnu pojavu grmljavina sa ili bez padavina.

Promenljivo oblačno i sveže biće i u nedelju, 19. jula, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, posle podne se očekuje ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine, najniža temperatura biće od 13 do 17, a najviša od 22 do 26 stepeni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here