Asfaltiranje „Carskog puta“ u čačanskom selu Lipnica u dužini od 2400 metara, iako je doba korone, nakon svih pripremnih radova, u punom je jeku.

Naime, na ovaj put, meštani tog sela čekali su skoro dve decenije, a put je radila vojska JNA dalekih sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Lipnica je selo sa velikim brojem mladih ljudi, vrednih voćara i povrtara i ovaj put im je od ogromnog značaja.

Marko Gostiljac, meštanin sela Lipnica, foto:GZS

Jedan od mlađih meštana ovog sela Marko Gostiljac, rekao je za Glas zapadne Srbije da je mnogo važno da se uradi ovaj put, jer se veliki broj mladih, čak i obrazovanih ljudi odličilo da ostane tu da živi.

„Godinama smo čekali da se počne raditi ovaj put, iskreno, nismo ni očekivali, posebno sada, kada epidemija virusa korona ne jenjava, a i izbori prošli. Neizmerno smo zahvalni Milunu Todoroviću, gradonačelniku Čačka i njegovim saradnicima, koji su obećano ispunili“, kazao je Gostiljac.

Nemanja Milekić, mladi poljoprivrednik, foto: GZS

Mladi poljoprivrednik Nemanja Milekić, kaže da je put od izuzetnog značaja, posebno iz razloga, što mu se obradivo zemljište nalazi dalje od kuće, na obalama Zapadne Morave, sad konačno kaže vidi perspektivu za sebe i svog brata, koji se takođe, odlučio da ostane na selu.

„Zahvaljujući gradonačelniku Milunu Todoroviću, Milanu Bojoviću i Draganu Štavljaninu, konačno posle dve decenije dobijamo put kakav zazlužujemo što će nam sigurno olakšati život i rad na selu“, kazao je mladi Milekić.

Dragan Štavljanin, foto: GZS

Prema rečima Dragana Štavljanina obećano ispunjeno, Lipnica konačno dobila 2,4 km asfalta, nekoliko makadamskih puteva, a ranije i reciklažno polje.

„Nastavljamo dalje, evidentno je, gradonačelnik i gradsko rukovodstvo obećano – realiziju“, izjavio je Štavljanin.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here