U Opštoj bolnici u Čačku trenutno je smešten 181 pacijent, a 14 osoba je na respiratoru. U poslednja 24 sata od posledica inficiranja korona virusom preminula je jedna osoba iz Ivanjice (78).

„U toku jučašnjeg dana bilo je osam otpusta iz bolnice i 14 prijema. Imamo lagani pad brojki i očekujem da će se tako nastaviti i narednih dana. Pritisak na bolnicu sigurno će potrajati još neko vreme, ali ono što je najvažnije jeste da će svi pacijenti, kojima je to potrebno, biti zbrinuti i dobiti adekvatno lečenje. Niko od naših građana neće doći u situaciju da nema kiseonik ili mesto u bolnici“, naglasio je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima u Čačku.

Direktor Zavoda za javno zdrvalje u Čačku, dr Aksentije Tošić, apelovao je na sve građane da se i dalje striktno pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera.

„Ukoliko su građani neodgovorni, to se odmah vidi po punim bolnicama i Domovima zdravlja i obrnuto. Ukoliko se nose maske i drži međusobna distanca, manji broj zaraženih primetan je odmah psole nekoliko dana. Naši bolnički kapaciteti su već danima na ivici i zato apelujem na sve da vode računa o svom zdravlju, ali i o zdravlju svih ostalih“, navodi Tošić.

U Opštoj bolnici u Čačku, pretvaranjem odeljenja za rehabilitaciju u kovid, dobijeno je još oko 40 mesta, tako da su trenutni kapaciteti dovoljni za 210 ležećih pacijenata.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here