Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Na mestu gde su Pranjanci spašavali savezničke pilote do septembra niče neverovatan kompleks: Heliodrom i travnata pista dugačaka 800 metara na Galovićima (FOTO)

post-title


Na mestu gde je u Drugom svetskom ratu bio gorski aerodrom, na Galovićima, počinju radovi na izgradnji aerodroma za letelice do pet mesta, kao i na izgradnji travnate piste dugačke oko 800 metara. Ovaj projekat realizuje se uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a rok za izgradnju kompleksa je kraj septembra ove godine. [caption id="attachment_102047" align="alignnone" width="1000"] Foto: RINA[/caption] „Sa gradnjom se mora odmah, radimo intenzivne pregovore sa vlasnikom zemljišta oko eksproprijacije, u toku su i procene koje radi poreska uprava i nadamo se da ćemo veopma brzo naći ljudski, razuman dogovor sa vlasnikom parcele, ali to neće usporiti radove, radovi mora da krenmu odmah, jer će se upravo na ovom prostoru krajem septembra odigrati velika svečanost koju organizuje država”, kazao je pomoćnik u MGSI, Zoran Ilić, zadužen za vazdušni saobraćaj Srbije.
Foto: RINA
Aerodrom na Galovićima, odakle su nekada evakuisani saveznički piloti, izgledaće iz vazduha u obliku aviona, dok će se pored njega nalaziti heliodrom i muzejske postavke. Kompleks će biti obogaćen raznim drugim sadržajima, parkovima za šetnju i verovatno ugostiteljskim objektima.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar