U Opštoj bolnici Čačak, smešteno je 173 ležeća pacijenta. U protekla 24 časa primljeno je 15 pacijenata. U respiratornom centru smešteno je 19 pacijenata, a 15 je priključeno na respiratore.

U ustanove tercijarne zdravstvene zaštite, transportovana su 3 pacijenta, a za poslednja 24 časa izvršeno je 120 pregleda. Iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpuštena su 22 pacijenta.

Obzirom na veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, apelujemo da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici.

Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.
Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID -19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here