Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gde je nestao dr Haos - 14 dana bez Branislava Nestorovića

post-title


U jutarnjem programu u večernjim emisijama, pojavi se, iznese neki do tada nečuven podatak, izazove buru u javnosti, ode, pa sutra opet isti scenario, iz dana u dan. Doktor Branimir Nestorović sve je samo ne povučena osoba koja ne voli da bude u centru pažnje. Međutim, danima ga televizijski ekrani ne pamte. Tačnije od 5. jula. Gde je nestao?

Dok ga jedni nazivaju "najispravnijim u vođenju krize izazvane korona virusom u našoj zemlji", drugi ga kritikuju i nazivaju "najopasnijim šarlatanom koji širi teorije zavere".

Njegova česta pojavljivanja i po pravilu grandiozne, pompezne izjave o korona virusu postale su vest za sebe, a i sam je za sebe rekao da doktorku Dariju Kisić-Tepavčević od njega boli glava.

Nestorović je mesecima vedrio i oblačio na svim televizijskim stanicama od jutra do mraka. Ipak, danima ga u toj ulozi nema. Zapravo, nema ga gotovo ni u jednoj ulozi.

Kako nezvanično saznajemo, on se redovno pojavljuje na sednicama Kriznog štaba, ali ga nema kako na televizijama, tako ni na konferencijama koje se iznova održavaju svakog dana u 15 sati.

Da li je Nestorović samoinicijativno nestao ili su ostali stručnjaci odlučili da u ovako osetljivom trenutku njegove izjave mogu izazvati produbljivanje nepoverenja kod dela javnosti prema podacima koje svakodnevno iznose stručnjaci?

Pokušali smo da odgovor dobijemo od samog doktora Nestorovića, ali ga do objavljivanja ovog teksta nismo dobili. Doduše, dobili smo poziv sa broja iz njegove ordinacije, gde nam je rečeno da doktor nije tu.

Poslednje gostovanje pre 15 dana u emisiji "Hit Tvit" na TV Pink

"Meni je iznenađenje bilo, ne što se virus vratio jer sam to očekivao, već smrtnost koja je bila ovih dana "- rekao je tada dr Branimir Nestorović u emisiji Hit tvit na TV PInk" i opet šokirao javnost.

Ni pun minut kasnije izgovorio je sledeće:

"Aktivnost virusa nije velika. Ja očekujem da korona uskoro nestane", da bi na direktno pitanje da li misli da je virus oslabio i kada će nestati rekao "niko to ne može da zna".

E, ali onda su na red došle maske.

"Maske ne mogu da nas zaštite, ali važno ih je nositi".

Zaštitne maske veoma malo štite, kaže Nestorović i naglašava da ništa ne može sprečiti prenos virusa. On je zatim dodao da je važno da se nose maske, ali da ih Srbi ne nose kako treba.

Što bi rekla jedna žena danas u prodavnici: "Nose maske kao rajf" - kaže dr Nestorović.

Nakon što je "zasijao" u toj emisiji, Nestorović se povukao u ilegalu i tu je već ravnih 14 dana. Nikome nije jasno šta se zapravo desilo sa njim. Ipak, odgovor možda leži u naknadnoj izjavi njegovog kolege iz Kriznog štaba epidemiologa Predraga Kona od pre desetak dana.

Poverenje naroda smo potpuno izgubili i jasno je zbog čega. Zbog nekoherentnosti, različite priče i pričanja svega što pročitamo i o čemu razmišljamo. Postoji mogućnost ogromnog talasa na jesen i da moramo da se pripremimo za najteže scenarije i da se jasno objasni građanima šta se radi. Ovo je posao epidemiologa, mreža instituta i zavoda, i vreme je da kompletno preuzmemo posao i to što pre - rekao je dr Kon a u vezi sa statusom na Fejsbuku koji je noćas ostavio pa izbrisao kazao je da neće nikad napustiti brod koji tone.

Da li u tome leži misteriozni nestanak iz javnosti Branimira Nestorovića? Ili nas tek čekaju nove bombastične izjave dr Haosa?

Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar