Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Razvijanje selekcije otpada na teritoriji grada Čačka

post-title


JKP ,,Komunalac" razvija primarnu selekciju otpada kroz javne radove. Na teritoriji grada Čačka ovaj vid odlaganja smeća u velikoj meri već je zastupljen. Podizanjem svesti građana i nabavkom adekvatnih mašina troškovi preduzeća, kao i individualnih korisnika mogu se svesti na minimum.

Građani Čačka u većini slučajeva pravilno odlažu otpad. To ne čine onda kada nema kanti, ili kontejnera namenjenih različitim vrstama smeća.

U preduzeću ,,Komunalac" kažu da je primarna selekcija otpada zastupljena oko 80% kod individualnih korisnika, kao i kod privrednih subjekata. Cilj je da se pravilno odlaganje proširi na nivo čitave teritorije grada, što bi omogućilo smanjenje troškova odlaganja i dalje prerade, istakao je tehnički direktor Komunalca, Miodrag Luković.

Primarnoj selekciji na teritoriji grada Čačka u velikoj meri doprinose podzemni kontejneri. Do kraja ove godine očekuje se nabavka 3 vozila specijalno namenjenih za odvajanje suvog i mokrog otpada, kao i 15.000 kanti  i 600 novih kontejnera.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar