Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zlatan Vasović, đak generacije Gimnazije u Čačku

post-title


Povelju Gimnazije u Čačku, za  najboljeg učenika  u školskoj 2019/2020. godini zavredio je Zlatan Vasović. U ovoj generaciji diplomiralo je 280 učenika, a Vukovu diplomu dobilo je 30 maturanata.

Zlatan Vasović , najbolji učenik čačanske Gimnazije ,  kako kaže nije imao potrebe za  privatnim časovima. Znanje je sticao sam,  uz podršku profesora u školi. Najviše voli   matematiku  i fiziku, a zapažene rezultate ostvario je i iz astronomije, informatike, biologije i hemije. Među brojnim nagradama zavredeo je prvu  nagradu na republičkom takmičenju  iz astronomije, kao i prvu nagradu na državnom takmičenju iz fizike. Priznanje za najboljeg učenika skromno priznaje da je ipak  očekivao.

Zlatan Vasović

,, Ovo priznanje shvatam kao formalnu potvrdu  da je sav taj rad koji sam  uložio tokom ove četri godine priznat i od  strane drugih ljudi, i da to neko zaista ceni", rekao je Zlatan Vasović.

Ovogodišnja generacija koja je upisala prvi razred 2016.  godine nije očekivala da će dodela diploma biti drugačija nego prethodnih godina. Davne 2016.godine  upisano je 302 đaka, a maturiralo je 280 učenika.

Zlatan,  će svoj obrazovni put nastaviti u Beogradu na Fizičkom fakultetu. Gimnazija će mu ostati u sećanju, kao mesto gde je stekao pored znanja i prijatelje. U slobodno vreme istražuje zanimljive teme, piše pesme ali i tekstove za časopise. Bavi se i web dizajnom, a učestvuje i na međunarodnim takmičenjima. Pored brojnih aktivnosti polaznik je i istraživačke stanice Petnica i jedan od najuspešnijih maturanata  Regionalnog centra za talente Čačak.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar