Republička sanitarna inspekcija izvršila je kontrolu ugostiteljskih i trgovinskih objekata u opštini Ivanjica i nakon utvrđenih nepravilnosti sankcionisala rad svih koji se nisu pridržavli propisanih epidemioloških mera.

„Inspekcija je odradila svoj posao i zatvorila lokale u kojima gosti, kao i osoblje nisu nosili maske, kao i one u kojima je broj posetilaca bio veći od dozvoljenog. Borba sa korona virusom i dalje traje i samo uz odgovorno ponašanje svih građana moći ćemo da izađemo kao pobednici. Trenutna epidemiološka situacije je za nijansu bolja, ali to ne znači da svi treba da se opuste“, izjavio je za RINU komandant Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, Zoran Lazović.

Inspekcija će nastaviti da vrši stroge kontrole sve dok se epidemiološka situacija u ovoj opštini ne stabilizuje.

Iako je Ivanjica do pre samo nekoliko dana bila jedno od žarišta korona virusa u Moravičkom okrugu, nije izostalo organizovanje veselja u privatnoj režiji, što može biti nova potencijalna opasnost u daljem toku epidemije.

„Dobili smo informaciju da je u selu Pridvorica organizovana proslava rođendana, od sad ćemo više pažnje posvetiti i proveravanju tog terena“, naglasio je Lazović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here