Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



NOVA ŠKOLSKA GODINA ĆE IZGLEDATI OVAKO: Đaci od petog do osmog razreda u klupama svaki drugi dan

post-title


Deca od prvog do četvrtog razreda od 1. septembra ove godine pohađaće nastavu iz škola, dok će se đaci od petog do osmog razreda smenjivati u školskim klupama svaki drugi dan.

Po dva razreda srednjoškolaca će u školi biti jedne nedelje, dok će drugi pratiti nastavu od kuće, a novina je da će sve vreme za sve razrede biti emitovana i onlajn nastava, kao i na jednom od programa Radio televizije Srbije, nezvanično saznaje Kurir u Kriznom Štabu Vlade Srbije.

Naime, iako se konačan dogovor očekuje nakon finalne sednice Kriznog štaba koja će biti održana u utorak, na jučerašnjem sastanku dogovoreno je kako će najverovatnije izgledati nova školska godina od septembra.

„Osnovci od prvog do četvrtog razreda će biti u školskim klupama jer su epidemiolozi utvrdili da je za njih najmanja opasnost da obole od korone. Za starije razrede nastava će biti organizovana na sledeći način: primera radi, peti i šesti razred dolaze u školu u ponedeljak, dok će sedmaci i osmaci biti u školskim klupama u utorak. U sredu zatim ponovo dolazi peti i šesti razred i tako će se smenjivati. Srednjoškolci će imati isti sistem, samo će se razredi smenjivati u školskim prostorijama na nedeljnom nivou“ – otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, specifično je i to što će se nastava sve vreme odvijati i onlajn ali i preko jednog od programa RTS.

– Važiće stroga epidemiološka pravila, roditelji će morati da mere temperaturu deci pre svakog polaska u školu i da odluče da ako se njihovo dete ne oseća dobro da ne moraju da ga taj dan pošalju na nastavu. Zato će za sve razrede biti organizovana i onlajn nastava kako niko od đaka ne bi ništa propustio. Nastava će biti emitovana i na osam jezika manjina. Poštovaće se i stroga epidemiološka pravila o broju đaka u učionici.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar