U protekla 24 sata u Opštu bolnicu u Čačku primljena su dva pacijenta,  a njih deset otpušteno je kući. Vidno smanjen pad broja pregleda evidentiran je u svim kovid ambulantama.

„Ukoliko ne bude iznenađujućih pogoršanja epidemiološke situacije već tokom sledeće sedmice, čačanska bolnica će se polako vratiti normalnom funkcionisanju. Shodno broju pacijenata, kovid odeljenje biće samo infektivno“, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije u Čačku, Milun Todorović.

On je istakao da je povoljnoj epidemiološkoj slici u Čačku najviše doprinela disciplina građana i njihovo odgovorno ponašanje.

„Smanjen broj kovid pacijenata i stabilna epidemiološka slika poslužiće da se svi medicinski radnici odmore i spremno dočekaju novi talas korona virusa, koji je najavljen na jesen“, naglasio je Todorović.

Pun bazen u Ovčar Banji,  vlasniku pisana krivična prijava

Komunalna milicija svakodnevno je na terenu i svim prekršiocima propisanih mera već su napisane krivične prijave, među kojima je i pravno lice u čijem vlasništu se nalazi bazen u Ovčar Banji.

„Apelujem na mlade ljude koji se okupljaju mahom na seoskom prostoru, na privatnim žurkama, da ukoliko ne mogu da se suzdrže, bar njihova okupljanja neka budu na otvorenom prostoru uz propisanu distancu“, zaključio je Todorović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here