Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana sednica Gradskog veća u Čačku

post-title


Na 109. sednici Gradskog veća u Čačku  prihvaćen je, pored ostalog, izveštaj o poslovanju JP Rzav Arilje za 2019. godinu prema kojem je ovo javno preduzeće iskazalo gubitak u poslovanju u iznosu od  4,7 miliona dinara.

To  je posledica, pre svega cene od 10,99 dinara po kubnom metru vode koju Rzav isporučuje za  korisnike pet  lokalnih samouprava koje koriste vodu sa sistema Rzav, rekao je gradonačelnik Milun Todorović, nakon sednice veća.

Gradski većnici su doneli rešenje prema kojem naknana za boravak trećeg i svakog sledećeg deteta  u privatnim  predškolskim ustanovama Gimnazion i Mimilend,  grad subvencioniše sa 21. 177 dinara , što predstavlja 77 odsto ekonomske cene boravka dece u predškolskim ustanovama u Čačku. Todorović je podsetio da se u istom iznosu subvencioniše i boravak dece u predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad Čačak. 

Na poslednoj sednici Gradskog veća u ovom sazivu doneto  je i rešenje o stalnoj budžetskoj rezervi u iznosu 4 miliona 800 hiljada  dinara. Deo  sredstva od 1,8 miliona  dinara  iz budžetske  reserve  planirano je,  da  se u slučaju nastavka epidemije koronvirusa, potoši  za nabavku medicinske opreme  i materijal za Opštu bolnicu i Dom zdravlja Čačak. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar