Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da postoji mogućnost da sledeće nedelje bude produžen rad kafića i restorana do 1h.

On je naglasio da ovo zavisi od epidemiološke situacije.

Biće uvedene delimične sektorske mere za ugostiteljstvo jer su neki puni gostiju a moramo da pomažemo hotelijerima u gradovima, najavio je predsednik Srbije.

“Moramo da pomažemo hotelijerima u Beogradu i Novom Sadu, a nadam se da ćemo, ako bude dobra epidemiološka situacija, da sledeće nedelje produžimo rad ugostiteljskih objekata do 1h”, rekao je Vučić.

On je zamolio sve da ispunjavaju svoje obaveze kada je u pitanju plaćanje doprinosa, jer se ne vraća državi tako što se izbegava plaćanje poreza.

“Ekonomska situcija nije nigde laka zbog kovida ali je bolja nego drugde”, rekao je Vučić.

“Tražio sam od Privredne komore da razgovara sa stranim kompanijama i traži veće prisustvo srpske robe na rafovima”, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

“Obavestili su me da su razgovarali sa tri najveća lanca u zemlji i doći će do povećanja prisustva srpske robe u njima“, kazao je Vučić na TV Pink.

Govoreći o situaciji u svetu, predsednik Vučić rekao je da se nemačka industrija oporavlja, te da je to veoma važno za Srbiju.

On je prokomentarisao i ekonomski pad Velike Britanije koji je najveći u istoriji ove zemlje, rekavši da je on veći od pada nemačke ekonomije jer nemačka ima pad od 12 odsto.

“Nemačka je toliko snažnija od svih nas i te dve stvari su neuporedive”, rekao je Vučić.

“Što se ekonomije tiče, nama sada kreće program ‘Moja prva plata’. Ljudi odmah nakon srednje škole ili fakulteta mogu da nađu posao”, rekao je Vučić.

Ovo je dobra šansa za naše mlade ljude da ostanu u zemlji i da napreduju, kazao je.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here