Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ČAČAK: Ko su novi-stari gradski funkcioneri?

post-title


Sutra će biti održana konstitutivna sednica grada Čačka na kojoj će biti izabrani organi vlasti. Okosnicu vlasti činiće Srpska napredna stranka sa 54 od 75 mandata. Podsetimo, Srpska napredna stranka koju je predvodio Milun Todorović osvojila je skoro 7000 glasova više nego 2016. godine.

Prema saznanjima do kojih je došao MediaPortal, novi-stari predsednik skupštine grada biće Igor Trifunović, dok će Milorada Jevđovića na poziciji zamenika predsednika skupštine zameniti Aleksandar Maksimović, doskorašnji šef odborničke grupe.

Novi zamenik gradonačelnika biće Vladan Milić koji je u prethodnom mandatu obavljao funkciju pomoćnika gradonačelnika za društvene delatnosti. Mirjana Đoković i Milan Bojović ostaće pomoćnici gradonačelnika, dok će o trećem pomoćniku biti naknadno odlučeno. Šef odborničke grupe SNS-a biće Nikola Naumović, a njegov zamenik Anđelka Novaković donedavna članica Gradskog veća.

Kada je u pitanju Gradsko veće, očekuje se da će biti puno promena. Slavica Dragutinović i Milan Lukić najverovatnije ostaju u veću, kao i Dragomir Šipetić iz PUPS-a. Ostala imena biće poznata danas u toku dana.

Za gradonačelnika će po drugi put sasvim očekivano biti izabran Milun Todorović, a još uvek je nepoznato da li će u novoj vlasti učestvovati SPS.

MediaPortal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar