Porodica Rogović iz Ljubića bavi se preradom voća i povrća na tradicionalan način. Otkupljuju plodove sertifikovanih proizvođača isključivo sa teritorije Čačka, kako bi pomogli domaćim poljoprivrednicima. U ovoj porodičnoj manufakturi učestvuje i podmladak, a posao se brže i lepše obavlja uz pesmu.

Proizvodnjom zimnice, sokova, džemova i drugih proizvoda od voća i povrća, Rogovići se bave oko 6 godina, a već dve godine imaju registrovanu firmu. Ambiciozni su, pa žele da osvoje kako domaće, tako i inostrano tržište.

Foto: Infopress

Sve je počelo slučajno, kada su napravili više zimnice nego što im je trebalo. Višak su prosledili prijateljima, koji su bili oduševljeni i dali im ideju da se time bave.

,,Bez vrednog podmlatka ništa se ne bi moglo postići”, kaže Miladin Rogović. Sinovi su mu desna ruka i na njima ostaje budućnost ovog posla, ali i muzike.

Foto: Infopress

Stariji sin, Rodoljub Rogović, ima 16 godina i ističe da u sezoni voća i povrća rade i po 20 sati dnevno. Ipak, to je njihova želja i složni su da nastave porodični posao, dodaje petnaestogodišnji Aleksa.

Planiraju proširenje proizvodnje, kako bi mogli da žive od ovog posla. I, dok su svirke na pauzi zbog epidemije, u ovoj porodici se radi složno, kao što se i peva u jedan glas.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here