Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bez velikih promena u Gornjem Milanovcu: Na čelu opštine i naredne četiri godine biće Dejan Kovačević

post-title


Danas je na nastavku konstitutivne sednice skupštine opštine Gornji Milanovac ponovo izabran na mesto predsednika opštine Dejan Kovačević, koji je tu dužnost obavljao i u prethodne četiri godine.

Za izbor Kovačevića, glasalo je 34 odbornika, dok su predstavnici opozicije bili uzdržani. Jadranka Dostanić biće zamenik predsednika opštine Gornji Milanovac i za nju su takođe glasala 34 odbornika.

Članovi opštinskog veća ove opštine su Nebojša Lazović, Dušan Dražović, Zoran Radovanović, dr Vladimir Milovanović, Nenad Tomić, Jovica Carević, Aleksandar Sokolović. Svi članovi su izglasani sa po 34 glasa za, i nijednim protiv.

Foto: RINA

Kovačević je u svom obraćanju, nakon izbora kazao da mu je čast da ponovo predvodi opštinu.

„Gledam u budućnost i zahvaljujući dobrom planiranju i organizaciji, svesni svojih prioriteta i potencijala, kao i dobrom saradnjom sa republičkim institucijama, uspeli smo da građanima Gornjeg Milanovca poboljšamo kvalitet života čemu ćemo i u budućnosti težiti“, rekao je Kovačević.

On je kazao da u prethodnom mandatu, pa sve do danas, zajedno sa svojim saradnicima ima želju za što većim napretkom gornjomilanovačke opštine u svim segmentima života.

Sada na početku drugog mandata ta želja se u velikoj meri ostvarila, dokazi našeg napornog rada, vidljivi su na svakom koraku i u svim sferama života. Iz godine u godinu deca nam odrastaju u udobnijim predškolskim objektima, kao i to da godišnje za funkcionisanje dečije ustanove izdvajamo oko 200 miliona dinara, što je značajno više, nego što je bilo u nekom prethodnom periodu, a to je ulaganje u našu decu, u našu budućnost“, kazao je Kovačević.

Inače, Dejan Kovačević je rođen je 6. juna 1979. godine u Gornjem Milanovcu. Osnovnu i srednju školu zavšrio je u rodnom gradu, a studije indrustrijskog menacmenta u Kruševcu. bio je zaposlen u kompaniji „Wrigleys”, kao i u DDOR osiguranju Novi Sad, na mestu direktora filijale u Kragujevcu. Na čelu je Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Gornji Milanovac od osnivanja. OD 2012. godine bio je odbornik u Skupštini opštine Gornji Milanovac a od 2014. godine narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Dobitnik je priznanja „Kapetan Miša Anastasijević” za unapređenje privrednog i društvenog ambijenta u Regionu. Takođe, dodeljeno mu je priznanje za najuspešniju lokalnu zajednicu u podsticanju ruralnog razvoja. Ovo najprestižnije priznanje u kategoriji „Najbolji u agrobiznisu” nominuju se po preporuci eminentnih predstavnika struke, naučnih i društvenih institucija i ustanova privrednih komora i granskih udruženjaprivrednika koji imaju u vidu rezultate i doprinos podizanju kvaliteta u agrobiznisu. Predsednik je opštine Gornji Milanovac od 12. maja 2016. godine. Oženjen je, otac ćerke Sofije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar