S obzirom na uvećan broj zahteva za testiranjem na koronavirus u proteklih nekoliko dana, uz trenutno postojeće, od sutra ujutru se otvaraju i dodatne laboratorije za pi-si-ar testiranje na lični zahtev.

Što se tiče Beograda, uz dokaz o uplati, testiranje na lični zahtev može se obaviti šest dana nedeljno, svakim danom osim nedelje, na sledećim lokacijama:

– Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak (od 08-20 časova),

– Zavod za biocide i medicinsku ekologiju (od 07-13 časova),

– Gradski zavod za javno zdravlje (od 08-13 časova),

– Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut (od 08-12 časova),

– Klinički centar Srbije (od 7.30-14.30 časova, mobilni kontejner Epidemiološke službe iza Urgentnog centra).

Imajući u vidu da je najveći broj zahteva upravo u prestonici, građanima je dostupno pet lokacija na kojima mogu obaviti testiranje na kovid-19 na lični zahtev.

Zbog povećanog broja zahteva za pi-si-ar testiranje zbog putovanja, dodatno su uvećani kapaciteti Batuta i Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Što se ostatka Srbije tiče, uz dokaz o uplati, testiranje na lični zahtev može se obaviti u Institutima i Zavodima za javno zdravlje, u zavisnosti od grada ili opštine u kojima građani podnose zahtev.

Građani će rezultate testa na lični zahtev, bez obzira na mesto u kome je testiranje urađeno, dobiti u roku od 48 sati.

Bitno je napomenuti da plaćanje testiranja na lični zahtev nije moguće izvršiti na mestima gde se testiranje i obavlja, tako da je neophodno da građani sa sobom ponesu uplatnice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here