Čačak – Nekada je na Šapovskom brdu u selu Milićevci sve vrvelo od života, jer do rudarskih kopova svakodnevno su prolazile masivne mašine. Kad je rudnik magnezita otišao pod stečaj, opusteo je i ovaj zaseok, pa su tako zatvorene lokalna prodavnica i škola, a preostalim meštanima u amenet je ostako raskokani makadam. Ipak, oni i pored toga nisu odustali već su odlučili da ostanu na svom ognjištu i tu nastave putevima svojih predaka.

„Ovaj deo sela poprilično je siromašan u smislu obradivih površina i po broju grla stoke, ali ipak smo po nečemu najbogatiji. U pitanju je broj dece kojih baš ovde, gde nema škole ima najviše. Odrastaju srećni i zadovoljni, ali ipak mi kao roditelji moramo se boriti za njihovu bolju budućnost. Ako smo već odlučili da ostanemo u potoku, bar da do njega vodi normalan put“, rekao je za RINU meštanin Šapovskog brda Ivan Kostić.

Foto: RINA

U oko dvadesetak kuća, pored odraslih živi preko dvadeset mališana. Najteža situacija dešava se kad padne kiša, jer se tada kroz ovaj zaseok ne može ni napred, ni nazad.

Foto: RINA

„Kad odvezemo automobil na tehnički pregled, nikad ne može da prođe iz prve jer je uvek poprilično oštećen zbog lošeg puta. Prethodnih godina pokušavali smo da pronađemo rešenje, ali sve je bilo neuspešno. Ne radi se ovde o nekom velikom putu, u pitanju je samo 1300 metara asfalta, a nama je to od životne važnosti“, kaže Ivan.

Meštani ovog zaseoka u Milićevcima čekaju asfalt kao ozebao sunce i nadaju se da ipak neće ostati zaboravljeni od svih.

2 KOMENTARA

  1. Niko nas u opštini nije obavestio o problemu u zaseoku sela Milicevci molimo mesnu zajednicu i predsednika iste da u najkraćem mogućem roku podnesu zahtev za izgradnju puta. Opštinska vlast čeka vaš zahtev i munjevito ce reagovati na izgradnji puta za našu decu.

  2. Postovani, zahtev je poslat nekoliko puta… A plus na sve to, put je pocet da se radi, dosle masine raskopale sve, unistile i ono malo sto je imalo ostavili sve i otisli… Zar to nije dovoljno.?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here