Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Svi čekaju 1. septembar – kako će izgledati nastava u školama

post-title


Škole se pripremaju za organizaciju nastave, a koji će model primeniti, zavisi od prostora kojim raspolažu i broja učenika.

Posle onlajn nastave u drugom polugodištu prošle školske godine, kada se ponovo vrate u đačke klupe učenike očekuju drugačiji uslovi rada.

Da se pravila ispoštuju u osnovnoj školi "Sveti Sava" u čačanskom naselju Atenica, za oko osam stotina đaka ima dovoljno prostora, pa su se odlučili da odeljenja podele i po grupama organizuju nastavu.

"Za mlađe razrede planiramo da nastava krene od osam sati, za starije moramo da ih delimo u veše da kažem grupa ili smena kako bi smo mogli da nastavu organizujemo za sve", ističe Miroslav Mandić, direktor škole.

Za model da sva deca ponovno budu u školskim klupama opredelili su se posle potvrde anketiranih roditelja i nastavnog osoblja.

"Mislim da to zaista naša, da kažem profesija zahteva. I rad je neuporedivo kvalitetniji i samim tim svi smo to, čini mi se, prepoznali i opredelili se za tu varijantu", dodao je Mandić.

Epidemiolozi kažu da, iako je ovo prelomni trenutak, škole treba da rade normalno, uz smanjenje rizika na najmanju moguću meru i uz poštovanje svih mera.

"Ako bi došlo do nekih promena u smislu nekog evenualno novog pika, odnosno povećanja opasnosti za širenje epidemije, onda bi prekinuli normalno odlazak u školu, prešli na onaj ukupno poznato do sada dobro sproveden onlajn system koji bi funkcionisao onako dobro kao što je funkcionisao i prošli put", ističe član Kriznog štaba, prof. dr Branislav Tiodorović.

Dodatnih onlajn časova možda će biti kako bi ispunili fond i obradili predviđeno gradivo. Učenici i nastavnici će na časove dolaziti sa maskama, a škole moraju sarađivati i po pitanju angažovanja nastavnika koji rade u više škola.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar