Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačani Lazović i Mladenović na spisku fudbalske reprezentacije

post-title


Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković objasnio je o spisak igrača za utakmice protiv Rusije i Turske u Ligi nacija.

Tumbaković je za septembarsku akciju pozvao 27 igrača i to bez ijednog desnog beka i veziste Kristal Palasa. Na spisku opet nema Luke Milivojevića, sa kojim je napravljen dogovor da preskoči ovu akciju kako bi proverio druge igrače na toj poziciji.

"Održavamo kontakt sa svim reprezentativcima. Kroz ove dve utakmice moramo da izdefinišemo ideju za oktobar (baraž za plasman na EP prim. aut). Luka je proveren igrač, vratio sam ga u reprezentaciju i napravljen je razgovor s njim. Zbog grupe igrača na njegovoj poziciji glupo bi bilo da gomilamo. Odlučeno je da preskoči i da dođu igrači poput Grujića i Lukića, ali je Luka tu i računamo na njega", rekao je Tumbaković putem "onlajn" konferencije za medije.

Na spisku, takođe, nema nijednog igrača iz Superlige, odnosno beogradskih "večitih".

"U novonastalnoj situaciji nismo mogli da skautiramo i gledamo. Spisak je najrealniji. Vodili smo računa da način i model igre prilagodimo igri naših reprezentatativaca iz klubova. Jeste manji broj igrača u defanzivnoj liniji. Skautirali smo 60 igrača. Moja ideja je da afirmišemo i našu ligu, da na spisku budu igrači iz naše lige. Sve je poremećeno terminološki i moja ideja je da igrači iz naše lige, gde ulaze u ritam i u utakmica u Evropi, bolje bi bilo da bude u svojim klubovima. Evropa puno znači. Onog momenta kada bude postojala potreba da budu deo nacionalnog tima, biće tu. Ovog momenta prećutno izlazimo u susret Partizanu, Crvenoj zvezdi i Vojvodini".

Usledilo je pitanje da li postoji problem nedostatka igrača na poziciji desnog beka.

"Da li je hronični nedostatak desnog beka? Ne znam. Naiđe grupa igrača koja nosi tim i traje godinama, napravi se prostor da na nekim pozicijama nema igrača. U mojoj glavi se Gudelj ne uklapa za to mesto, iako je ranije igrao u karijeri to. Sada se profilisao kao vezni igrač sa posebnom ulogom u Sevilji".

Sa Lukom Jovićem je problem rešen u decembru, dok Tumbaković prema njegovim rečima nije znao da je bilo nesporazuma sa Markom Grujićem.

"Vrlo je jednostavno. Sa Jovićem smo u decembru smo izdefinisani sve. Grujića pratim godinama, celu njegovu genezu od mlađih selekjcija, onda Crvene zvezde, Liverpula i Herte, sada se ukazala šansa... Nismo razgovarali nas dvojica, ne znam da li je bilo nesporazuma ranije. Ne znam o čemu se radi".

Da li je cilj prvo mesto u B divizije Lige nacija i plasman u elitu?

"Imamo zahteve i ciljeve, ali ovog momenta nije lako dati odgovor. Onaj ko se takmiči . Srbija ima kvalitet da bude ravnopravna, da maksimum i pokuša napravi rezultat. Nisam siguran da li treba da bude prva, ali je važniji naš nastup u baražu. Vrh vrhova je utakmica 8. oktobra"

Tumbaković je prvi put pozvao doskorašnjeg štopera Partizana, a sada Monaka Strahinju Pavlovića.

"Lepo je što je prepoznat kvalitet Strahinje Pavlovića. U martu je bio u fokusu, tada je bio planiran i bio je u formi. Nije tačno da je pozvan kada je otišao iz Partizana", zaključio je.

Srbija 3. septembra igra u Moskvi protiv Rusije, a tri dana kasnije čeka Tursku.

https://youtu.be/CdQCZQSasVA


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar