Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



SNS Čačak: Sakupljeni sa konca i konopca, poput Dveri, ne treba da drže pridike

post-title


Saopštenje GrO SNS Čačak prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.

Najnovije saopštenje Dveri, za koje se ne zna da li su pokret, udruženje, organizacija… je u najmanju ruku smešno, da ne upotrebimo neki teži izraz. Pridike o tome ko je gde u politici bio u prošlosti, a gde je danas, najmanje treba da drže oni koji su sakupljeni „s' koca i konopca“, u čijim redovima su i „četnici“ i „partizani“, „ćiriličari“ i „latiničari“, raznorazne grupe građana i pojedinci koji su donedavno sa skupštinske govornice javno izjavljivali da nisu članovi Dveri, već predstavljaju samo i isključivo interese građana. Ne treba posebno pominjati ni bivše članove Nove Srbije, Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Socijalističke partije Srbije … pa čak i izvestan broj bivših „naprednjaka“.

O tome koliko je ko legitiman, najbolju ocenu su u Srbiji, pa i u Čačku, dali građani, odnosno birači, koji se nisu odazvali pozivu Dveri i ostalih samozvanih opozicionih stranaka, već su i pored nestabilne epidemiološke situacije masovno izašli na birališta (u Čačku 44,81%) i dali podršku onima kojima veruju i koji su to svojim radom i delima zaslužili.

Bez obzira na to sa kakvih ko pozicija nastupa u politici, mora se odati priznanje Novoj Srbiji na hrabrosti da se na izborima „izmere“ i sa skupštinske govornice pokažu da će biti ozbiljni kritičari i kontrolori gradske vlasti, bez obzira na način na koji to rade, a ništa manje oštri, očigledno, neće biti ne predstavnici GG „Čačak je naš“. Novoformirana vladajuća garnitura u Čačku će sigurno ozbiljnog oponenta imati i u POKS-u, koji se jasno opredelio da nastupa kao opoziciona stranka u lokalnom parlamentu. Izgleda da je Dverjanima svako ko nije sa njima i uz njih lažna opozicija ili, po njihovom mišljenju, glumi opoziciju. Da su imali imalo petlje i oni bi se pojavili na biračkom listiću, ali su očito imali dobre informacije o svom rejtingu, pa su tako samo eskivirali izvestan fijasko.

O tome ko čiji interes zastupa jasno se vidi iz činjenice da se ni jedan predstavnik aktuelne vlasti u Čačku za prošlog mandata nije obogatio niti stekao bilo kakav opipljiv imetak, što se za čelne ljude lokalne opozicije ne bi moglo reći.

Svojim primitivnim, divljačkim i nasilničkim delovanjem Dveri su same sebe poslale u političku istoriju. Na najgori mogući način su pokazali koliko im je znanje, kakav program i kvalitet imaju i za šta se zalažu. Uostalom, šta o Dverima misle njihovi dojučerašnji saborci, najbolje govori činjenica da su zbog Boška Obradovića i njemu sličnih morali da rasformiraju takozvani Savez za Srbiju i formiraju novi blok pod nazivom Udružena opozicija Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar