Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Asfaltirana ulica Rada Končara

post-title


Građevinska sezona u okviru godišnjeg plana opštinske uprave koja nije prekidana ni tokom vanrednog stanja se nastavlja. Od danas će stanovnici ulice Rada Končara imati novu, rekonstruisanu ulicu. Prema rečima Dejana Kovačevića, predsednika opštine Gornji Milanovac, ambiciozni plan opštinske uprave, uspešno je realizovan za ovu godinu.

Nastavljamo građevinsku sezonu, danas se završava ulica Rada Končara, ostao je deo ulice koji ćemo rešiti na proleće, jer nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi – rekao je za GM Press Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i dodao - ono što je značajno je da se skoro cela ulica u dužini od
525m asfaltira novim asfaltom, da je vrednost radova negde oko 10 miliona dinara, što su ogromna sredstva izdvojena iz opštinskog budžeta. Želeo bih da najavim da ćemo pored izgradnje ulica Vuka Karadžića i Solunskog fronta, u nastavak izgradnje ući i ulice Dragiše Mišovića (Stara pruga), za oko mesec, mesec i po dana. Ova ulica je veoma značajna za stanovnike tog dela Velereči, - rekao je Kovačević i naglasio - naš ovogodišnji plan jeste da završimo rehabilitaciju najugroženijih ulica u gradu, što ne znači da ćemo na tome stati, u naredne četiri godine nastavićemo da radimo kako na rehabilitaciji postojeće strukture, tako na izgradnji nove. -

Predmetni građevinski radovi u ulici Rada Končara obuhvatali su neophodne intervencije na rehabilitaciji kolovozne površine u dužini od 525m i postojećoj širini od 5 metara.
Pored pripreme podloge za ugradnju asfalta, projektom predviđene plitke i duboke sanacije izvršena je i zamena oštećenih ivičnjaka i postavljanje novih, ne svih, već samo onih koji su predviđeni projektnom dokumentacijom u ukupnoj dužini od 200 metara. Pre pripreme podloge, tj.ojačanja kolovozne konstrukcije, izvršeno je nivelisanje postojećih šahti i slivnika. Ulica se asfaltira asfatom tipa BNHS 16 u debljini od 6 cm.
Tokom izvođenja radova došlo je do pojave dodatnih radova izazvanih zatrpavanjem i sabijanjem novoiskopanog rova u dužini od 700 metara (približne širine oko 1,5 metar) do zahtevanog stepena zbijenosti u koje su postavljene nove vodovodne cevi i izvedeni priključci ka kućama koje su u ulici.
Radove na postavljanju vodovodnih cevi i izvođenje neophodnih priključaka radilo je Javno komunalno preduzeće. Ovi dodatni radovi zajedno sa drugim neophodnim radovima; izrada i ugradnja 6 šahti sa poklopcima za teški saobraćaj, kao i eliminisanje postojećih slojeva asfalta na koje je bilo nemoguće naneti nov asfalta, poskupeli su radove, tako da je ukupna vrednost radova koji su se morali izvesti približno 10 miliona dinara (preciznije: 9.883.287 sa PDV-om).
Naručilac posla je opštinska uprava Opštine Gornji Milanovac, a izvođač radova je preduzeće „SVIN“ iz Gornjeg Milanovca.
Radovi na rehabilitaciji izvodili su se u skladu sa izrađenom projektno – tehničkom dokumentacijom i dozvolama koje prate ovakvu vrstu investicije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar