Dok na nivou Srbije još traje priprema zakona kojim bi se preciznije – u skladu sa aktuelnom situacijom na terenu – uredila upotreba električnih trotineta, lokalna samouprava u Kraljevu je među prvima preduzela konkretne mere i bar donekle regulisala ovu oblast.

Zbog sve češće upotrebe sve popularnijih električnih trotineta tamo gde to nije dozvoljeno, odnosno u pešačkim zonama, na trgovima i u delovima naselja predviđenim isključivo za kretanje pešaka, Saobraćajna inspekcija i Odeljenje komunalne milicije u Kraljevu će pojačati kontrolu korisnika ovog novog vida transporta.

Inspektori su saopštenjem za javnost prvenstveno upozorili roditelje maloletne dece, rođake i druga punoletna lica koja, u ime maloletnika, uz lične isprave iznajmljuju električne trotinete da to čine na ličnu odgovornost. Naime, nisu ispoštovane bilo kakve mere bezbednosti i zaštite kako onih koji njima upravljaju, tako ni slučajnih prolaznika i pešaka.

U saopštenju se još precizira da se električni trotineti kreću velikom brzinom, zbog čega predstavljaju bezbednosni rizik, odnosno mogu dovesti do najrazličitijih povreda.

– Obaveštavamo sugrađane da će Saobraćajna inspekcija i Komunalna milicija, u skladu sa svojim ovlašćenjima, podnositi prekršajne prijave, pri čemu je za fizička lica zaprećena kazna od 5.000 do 75.000 dinara – zaključuje se u saopštenju iz grada na Ibru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here