Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Milanovačke škole spremne za početak školske godine

post-title



Novoizabrana pomoćnica predsednika Opštine Gornji Milanovac za prosvetu, Aleksandra Janković, održala je danas sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja naše opštine.

Direktori škola već su podneli pisane izveštaje nadležnim opštinskim službama o pripremljenosti za početak školske 2020/21 godine, a danas je svako od njih predstavio model nastave koji će se sprovoditi u skladu sa uputstvima i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na sastanku se razgovaralo i o mogućim problemima sa kojima se škole suočavaju, ali i o načinu njihovog rešavanja.

"Sve škole sa teritorije gornjomilanovačke opštine, osnovne i srednje, kao i Predškolska ustanova, spremno će dočekati 1. septembar, kada su u pitanju sve preporuke i epidemiološke mere koje treba da se sprovedu u cilju zaštite naše dece. Ono što bi oni imali kao nedoumicu, po pitanju sredstava koja im nedostaju, dogovoreno je da dostave u pisanom obliku, pa ćemo rešavati prema prioritetima. " - rekla je Aleksandra Janković i dodala “Niži razredi osnovnih škola nastavu će pohađati neposredno po osnovnom modelu, dok će učenici od petog do sedmog razreda funkcionisati u okviru osnovnog modela uz podelu učenika na dve grupe u zavisnosti od broja đaka. Učenici srednjih škola nastavu će realizovati po kombinovanom modelu, odeljenja će biti podeljena u dve grupe u zavisnosti od broja učenika, tako da će jedne nedelje pohađati neposrednu nastavu, a sledeće će biti organizovan rad na daljinu.

Predškolska ustanova "Sunce" svoja vrata je otvorila još u maju mesecu i sve vaspitno obrazovne aktivnosti sprovodi prema već ustaljenoj dinamici uz poštovanje svih mera i preporuka nadležnih institucija.

„Lokalna samouprava je tu da svim đacima, roditeljima ali i zaposlenima u obrazovnom sistemu omogući što bolje uslove rada, ali je neophodno da svako iz svog domena pomogne školarcima da što uspešnije premoste trenutnu situaciju “ - zaključila je Jankovićeva.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar